Eerstvolgende voorstelling
Binnenkort!
Komen kijken?
Bekijk onze agenda
Bekijk zeker ons
Archief & onze foto's

Openluchtspel 2017 "Voor Outer en Heerd"

Omschrijving:

Ons verhaal begint in 1830. Pieter en Esther, twee jeugdvrienden, komen elkaar voor het eerst in meer dan dertig jaar weer tegen tijdens een begrafenis.

Samen blikken ze terug en nemen ze de toeschouwers mee in het verleden.

De periode van de Franse bezetting was bijzonder zwaar. De regering in Parijs zat door de vele oorlogen tot over haar oren in de schulden. Er werden dan ook zware belastingen opgelegd aan de bevolking. Bovendien werden de oogsten van landbouwers quasi volledig opgeëist om de Franse legers te voeden. De sluiting van de kerken en de invoering van een algemene dienstplicht maakten de Fransen alsmaar onpopulairder.

We vertrokken vanuit dit historisch kader en brengen met veel trots een verhaal van verzet, onderdrukking, trouw en liefde.


Groep: Overige
Werkjaar: 2017-2018
Regie: Staf Matheussen
Traden voor u op: Gertjan Van Gorp, Jos Heylen, Marie-Josée Vannueten, Lender De Ceuster, Molly Desmet, Jan Diels, Marie Vanhees, Jens Van Wolputte, Raf Van Rooy, Hanne De Bie, Kato Janssen, Jens Van Den Bruel, Nick Diels, Tim Diels, Rune Laenen, Joren Boons, Bram Diels, Jeroen Wagemans, Roselinde Vervloet, Charlotte Wagemans, Ruben Cannaerts, Sanne Wolput, Diede Blockx, Figuratie door de Poederleese bevolking

Deel deze pagina op Social Media

Ontvang je graag de laatste
Talpa-nieuwtjes in je mailbox?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

  • Laatste nieuws
  • Aankondiging ticketverkoop
  • Winacties
  • Helemaal gratis!
Nee liever niet

Bedankt!